Komarice su isplativa investicija. Razlog tome je što pružaju vrhunsku zaštita od insekata pogotovo komaraca u ljetnom razdoblju. Komarice vaš dom štite i od ulaska peluda i prašine kroz prozor što olakšava život ljudima sa alergijama. Program komarnika koje možete kupiti u Europrofilu je opsežan, a rastao je sa rastom zahtjeva tržišta. Dolaskom svakog ljeta pojavljuje se sve veći i veći problem komaraca. Većinom je tome razlog neredovno zaprašivanje stajaćih voda u okruženju gradova. Promjenom klime sve više i više postaje problem i opasnost od komaraca koji prenose razne zarazne bolesti. Naime takvi komarci kao što je ”tigrasti” komarac nisu autohtoni na našem području, ali u zadnje vrijeme se sve više i više pojavljuju. Danas nije dovoljno imati komarnike samo po no noći nego i po danu jer nove vrste komaraca koje su se doselile iz toplijih krajeva djeluju po čitav dan.

U Europrofilu možete pronaći:

Rolo komarnike Apolo

‘‘Apollo’’ Rolo komarice za prozore i balkonska vrata, su povoljan jednostavan i pouzdan proizvod. U veleprodaji se komarice prodaju u šipkama dužine 6 m. Kod ugradnje ove komarice možete naručiti u dimenzijama do visine od 1,60 m za prozore i 2,40 m za balkonska vrata.

Dostupne boje: Bijela, Braun 8014, Silver 9006 i Zelena 6005, koje konstantno imamo na skladištu. Ostale boje izrađuju se po narudžbi izabrane iz RAL karte.

Horizontalna komarica ‘‘Orion’’

Horizontalna komarica ‘‘Orion’’ je novost na našem tržištu. Radi na principu kliznog otvora pri čemu je možemo u potpunosti otvoriti jer se mreža komarnika  sabija u ram komarnika što je slučaj i kod ‘‘Plisse’’ komarice. Ovo je idealan proizvod za balkonska vrata i otvore sa velikom frekvencijom prolazaka, a proizvod je uvijek dostupan na našem skladištu. Standardna dužina šipke u veleprodaji je 4,6 m. Standardne boje su bijela, braun 8014 i silver 9006 dok su ostale boje po narudžbi.

Horizontalna komarica ‘‘Plisse’’

Horizontalna komarica ‘‘Plisse’’ je novost na našem tržištu. Sastavljena je od specijalne memorijske mreže koja se ne može zgužvati i uvijek se vraća u prvobitni oblik. Ovaj tip komarice se radi po narudžbi i vrijeme od narudžbe do isporuke je minimalno dva tjedna, ali isplati se čekati. Ovo je idealan proizvod za balkonska vrata i otvore sa velikom frekvencijom prolazaka. Ovaj proizvod je osjetno skuplji od ostalih tipova komarica.

Giokonda ”Plisse’’

Giokonda Plisse’’ je financijski ekonomičnija verzija komarice ‘‘Plisse’’. Mreža je jednakih karakteristika kao i  kod ‘‘Plisse’’ . Giokonda se na skladištu nalazi u više standardnih dimenzija koje se mogu skraćivati po max. 25 cm. Na taj način se pokrivaju sve visine otvora. Proizvod namjenjen za balkonska vrata i otvore sa velikom frekvencijom prolazaka. Različit je od ‘‘Plisse’’ komarice po tome što  kod Giokonde imamo prag od 9 mm koji služi kao vodilica mreži što i po tome što Giokonda nema specijalni sustav klizanja mreže pod nazivom škorpionski rep.

Amerikan komarnik

Amerikan komarnik za vrata napravljen je od laganih aluminijskih profila koji se lako postavljaju na bilo koji otvor. Praktična uporaba Amerika’’ sustava je za balkonska ili ulazna vrata.  ‘‘Amerika’’ posjeduje sustav opruge koji vrata komarnik vraća uvijek u prvobitni zatvoren položaj, slično kao kod salonskih vrata. Ovaj sistem možete kombinirati iz dva dijela za šire otvore i kao normalna balkonska vrata.

Fiksna komarica ‘‘Praktika’’

Fiksna komarica ‘‘Praktika’’ omogućuje vam jednostavno postavljanje komarne mreže na otvore koje želite trajno zaštititi od ulaska insekata. Cijenovno je najprihvatljivija i nudi mogućnosti jednostavne instalacije. Omogućuje vam postavljanje pomoću šarafljenja komarice za ram prozora ili štok vrata. U veleprodaji se prodaje u šipkama dužine 6m u bojama bijela, braun 8014 i silver 9006.

Integrirana komarica

Osnovna prednost integrirane komarice vidi se u tome što ovako ugrađena komarica ne zauzima dodatni prostor, naime njena vodilica se nalazi već uključena uz vodilicu roletne tako da je neprimjetna.

Sama komarica se nalazi u kutiji roletne i ne zahtjeva nikakvo održavanje. Integrirane komarice možete odabrati za sve sustave kutija EXTE i MD kao i za sve vanjske i podfasadne kutije u našem proizvodnom asortimanu.

Idealna stvar kod integrirane komarice je što ukoliko odaberete kutiju sa mogućnošću ugradnje integrirane komarice , komaricu možete ugraditi naknadno.

Takav primjer je kod svih naših kutija sa integriranom komaricom gdje komaricu možete ugraditi godinama nakon ugradnje roletne bez ikakvih problema i bez dodatnih troškova na ugradnju orginalne kutije za roletnu. Ovisno koji ste sistem kutije koristili za komaricu je potrebno predvidjeti korištenje uni vodilice za komaricu, dok kod drugih sistema vodilica je već spremna za korištenje.

 

KLIZNA KOMARICA – HORIZONTALNA PLISSE EXPERT17

Horizontalni komarnik Plisse Expert 17 je novi model kreiran za korištenje na prozorima i vratima.

KLIZNA KOMARICA SLIDE

Fiksno- klizni komarnik je postao neophodan u današnje vrijeme. Reagirajući na sve veću potražnju u našoj ponudi možete pronaći klizna vrata izrađena od visokokvalitetnih materijala.

INTEGRIRANA KOMARICA

Osnovna prednost integrirane komarice vidi se u tome što ovako ugrađena komarica ne zauzima dodatni prostor, naime njena vodilica se nalazi već uključena uz vodilicu roletne tako da je neprimjetna.

FIKSNA KOMARICA

U firmi Europrofil možete naći dvije vrste fiksne komarice. Fiksnu komaricu- Praktica razvili smo iz razloga sve većeg zahtjeva tržišta.

KOMARNIK VRATA ATHENA

Athena komarnik za vrata napravljen je od laganih aluminijskih profila koji se lako postavljaju na bilo koji otvor. Praktična uporaba ‘‘Athena’’ sustava je za balkonska ili ulazna vrata.

KLIZNA KOMARICA – HORIZONTALNA PLISSE EXPERT22

Horizontalni komarnik Plisse Expert 22 je ekonomičan model kreiran za korištenje na prozorima i vratima.

PLISSE KLIZNA KOMARICA

Horizontalna komarica ‘‘Plisse’’ je novost na našem tržištu. Sastavljena je od specijalne memorijske mreže koja se ne može zgužvati i uvijek se vraća u prvobitni oblik.

ORION KLIZNA KOMARICA

Horizontalna komarica ‘‘Orion’’ je novost na našem tržištu. Radi na principu kliznog otvora pri čemu je možemo u potpunosti otvoriti jer se mreža komarnika zbija u ram komarnika što je slučaj i kod ‘‘Plisse’’ komarice.


Europrofil d.o.o. Mostar | Roletne • PVC ALU Kutije • Blackline XT • Lamele • Rolo vrata i motori • Komarice • Kurble • PVC ALU prozorske klupice • Vanjske žaluzine • Roletna