Rolo vrata

Prošla su vremena kada je bilo luksuz imati garažu. Garaža je postala neophodna za zaštitu vozila od krađe, vandalizma ili sudara na parkingu.

Kategorija:

GARAŽNA ROLO VRATA SA LAMELOM H77

 

Garažna rolo vrata

rolo vrata

Napomena : Standardne boje su Bijela, Braun RAL 8014 i Silver 9006

rolo vrata

 

rolo vrata

rolo vrata
Lamele za garažna rolo vrata ispunjene poliuretenskom pjenom daju i mogućnost ugrađivanja i prozirne lamele kao dekorativnog i praktičnog dijela.

 

 

Prošla su vremena kada je bilo luksuz imati garažu. Garaža je postala neophodna za zaštitu vozila od krađe, vandalizma ili sudara na parkingu. Garažna vrata nude sigurnost i jednostavno rukovanje. Lamele za rolo vrata su proizvedene od ojačanog aluminija i ispunjeni su poliuretan pjenom. S obzirom da je osnovna sirovina izrade aluminij ovaj proizvod je ‘‘eco-frendli’’ što znači da se može u potpunosti reciklirati. Rolo vrata su dugotrajno i zahtjevaju minimalno održavanje i čišćenje.
Rolo garažna vrata vam omogućavaju i mogućnost umetanja specijalnih lamela koje nude prozračivanje -i ulazak svjetlosti. Ovaj proizvod je na raspolaganju u različitim bojama, kao i u većini drvo imitaciju kako bi se udovoljilo svim arhitektonskim aplikacijama, tradicionalne ili moderne arhitekture.
Način funkcioniranja rolo vrata:
Pomoću daljinskog upravljača otvarate i zatvarate garažna rolo vrata, to vas štedi gnjavaže ulaska i izlaska iz automobila kod otvaranja garaže. U slučaju nestanka struje, garažna vrata mogu se otvarati uz pomoć kurble s unutrašnje strane. Uporabom senzora pokreta osigurava se slobodan prolazak ljudi i vozila i prekida se silazni pokret vrata kada nailazi na prepreku, izbjegavajući na taj način ozljede ili oštećenje imovine. Također postoji mogućnost korištenja automatizacije pomoću tastera sa šifrom ili ključa koji pomažu u slučaju gubitka ili uništenja daljinskog upravljača.
Vanjsko svjetlo se postavlja kako bi signaliziralo rad garažnih vrata.

Detaljnije u tehničkom dijelu kataloga.

Rolo vrata sa lamelom H77 i aluminijskom kutijom

Prikaz dijelova rolo vrata sa kutijom

(Zbog lakšeg prikaza dijelovi nisu srazmjernih veličina)

rolo vrata
Prikaz mogućih kombinacija ugradnje rolo vrata sa mogućnošću postavljanja kurble
po specijalnim zahtjevima krajnjeg korisnika.

 

rolo vrata

 

Rolo vrata sa lamelom H77 i konzolama

Prikaz dijelova rolo sa konzolma

(Zbog lakšeg prikaza dijelovi nisu srazmjernih veličina)

rolo vrata

REZANJE LAMELE ZA ROLO VRATA
Od ukupne širine odbija se 105mm + aretirung Aretirung je obavezan staviti na lamelu za rolo vrata. Od ukupne visine vodilica kad ide poklopac se odbija 305mm. Ka idu konzole vodilica veća 50 mm od svjetlog otvora.

 

 

 

 

 

rolo vrata

 

SLIČNI PROIZVODI

Europrofil d.o.o. Mostar | Roletne • PVC ALU Kutije • Blackline XT • Lamele • Rolo vrata i motori • Komarice • Kurble • PVC ALU prozorske klupice • Vanjske žaluzine • Roletna